<Vakantie Kaapstad & Zuid-Afrika Reizen>

woensdag, maart 30, 2005

Zuid-Afrika gumboots musical in Theater fabriek Amsterdam:

De Gumboots are coming. Een waanzinnige musical in Amsterdam:Geboren als geheime morse code uit de Zuid-Afrikaanse mijnen, uitgegroeid tot schitterend toneel en muziek. Het gumboot dansen laat nu wereldwijd theaters swingen en nu ook de Theater Fabriek Amsterdam: Deze industriƫle locatie vormt het hippe decor voor de 12 Zuid-Afrikaanse rasartiesten met een show die zijn weerga niet kent.

gumboots musical zuid-afrika

Een ongekende energie-explosie op rubberlaarzen (!) van dans, zang en ritme. Ze trappen hoog in de lucht, slaan, zingen, fluisteren en springen, de show staat geen moment stil.
Klik hier voor een voorproefje in beeld:
http://www.musicals.nl/gumboots/gumboots.mpeg

dinsdag, maart 15, 2005

46664 Fancourt Zuid-Afrika 19 maart
46664 fancourt nelson mandela concert

Nelson Mandela die zijn gevangenisnummer 46664 gebruikt in de strijd tegen hiv/aids.

Het tweede Nelson Mandela 46664 concert in fancourt zuid-afrika vindt 19 maart plaats.
Met reeds driekwart vand de 46664 concert kaarten verkocht lijkt het een uitverkocht huis te worden. in Zuid-Afrika je kan doneren via sms (je krijgt een dank sms terug namens Nelson Mandela..)

er zullen aardig wat verrassingen komen: Will Smith presenteert (gerucht gaat dat hij gaat optreden) met Suga van Good hope FM. Annie Lennox, Queen, India Arie, en South African hot bands zoals Mafikozolo, Karen Zoid en Johnny Clegg treden tevens op.

Het belooft een daverend te worden net als Cape Town 46664 . Het was een enorm succes en een grote eer om in eind 2003 Nelson Mandela op tien meter afstand te zien, en drie generaties zuid-afrikanen 'Biko' te horen meezingen en U2, Youssouf 'ndour, queen, bongo maffin, peter gabriel en anastacia samen te zien werken.

46664 nelson mandela concert

mocht je nog willen gaan en accommodatie nodig hebben: Ann du Toit, marketing manager van George Tourism gaf aan dat er nog wat accommodatie was, bel haar op +27(0)44 801 9295 . meer info: www.46664.com

maandag, maart 14, 2005

Xhosa zoeken in Zuid-Afrika
misschien is je Xhosa of isiXhosa beter: Molo, Unjani?
je kan nu zelfs googlen in het isiXhosa: http://www.google.co.za/xh
xhosa zuid-afrika

zondag, maart 13, 2005

Afrikaans: van webwerf tot grondboontje boter
we gaan nog wel een keer dieper in op het Afrikaans, maar mocht je de taal Afrikaans beheersen en iets willen zoeken? de afrikaanse soekmasjien rieme is een puur Afrikaans soekmasjien: www.rieme.co.za laat in de comments maar achter wat grondboontjeboter, moerse gogga, webwerf en verkleurmanneke betekenen....
afrikaans taal

zaterdag, maart 05, 2005

Nieuwe Revue, oh sorry, NRC over Zuid-Afrika: Alsjeblieft...
Vorige week werd de begroting gepresenteerd voor Zuid-Afrika. De economische groei lijkt gemiddeld 4% te zijn in de komende jaren in Zuid-Afrika, iets wat in Nederland momenteel de hele voorpagina zou beslaan. Echt weer top ontwikkeling nu.254. en wat leest dikkie dik in het NRC vandaag:

Titel: Angstige Zuid-Afrikaan leeft in betonnen jungle
verschuift de eind redacteur elk half jaar verder? waarom lijkt het alsof elke Nederlandse journalist of eind redacteur in Nederland alleen maar weer elk half jaar weer denkt "dit is een relevant verhaal": het geweldsverhaaltje uit Johannesburg.
Kan de journalist niet de absurde, wereldwijd als voorbeeld gebruikte enorme opleving in de binnenstad van kaapstad verhalen? Of juist de urban renewal en revival die zelf in Johannesburg plaatsvindt? Ok, het moet slecht nieuws zijn: dan schrijf over het absurde feit dat de sterfte cijfers de afgelopen jaar bijna verdubbeld zijn; een teken dat aids (of mbeki's policy) zijn tol al eist. Maar niet weer het:

Angstige Zuid-Afrikaan leeft in betonnen jungle
(luister naar Dikkie Dik in Johannesburg: geschreven door nijntje, sectie buitenland: NRC....)

Zuid-Afrikanen zijn geobsedeerd door 'veiligheid', ze zijn beter bewapend dan de politie.
(bron: nrc.nl)

De verkoper heet Fred, praat met een Duits accent en heeft naar eigen zeggen ,,al 35 jaar ervaring op de straten van Johannesburg.
(bron: nrc.nl)

"Ik heb er net nog 1 verkocht aan een man die zijn kogelvrij vest aantrekt als hij in de tuin gaat werken"
(bron: nrc.nl)

Fred maakt Zuid-Afrikanen heel gelukkig
(bron: nrc.nl)

Prikkeldraad is uit. (bron: nrc.nl)

Het is wel erg leuk, in de buitenland sectie van de "beste krant" van Nederland: nijntje taal in het NRC tegenwoordig. Is de doelgroep van het NRC zodanig uitgehold door stress en sbs of heeft Dikkie dik van Sesamstraat het stramien van de redactie formule aangetast dat er zelfs geconcureerd moet worden met de onderwerpen, en schrijfvermogen van de nieuwe revue? Mijn mening: waarom weer dit verhaal, johannesburg is slecht
(is het deels ook) deel 432 waarom niet 1 van de vele verhalen die steekhoudend zijn, meer dan 1 dag werk kosten, niet in nijntje taal geschreven zijn en vernieuwend zijn (ik zeg niet gedurfd, maar op zijn minst vernieuwend).

de plaat is blijven hangen op johannesburg: same old story..alleen is de dj nijntje.

artikel lezen:

dinsdag, maart 01, 2005

RTL 4: Boarding now in Kaapstad
schrijf je ook hier in voor de nieuwsbrief, we houden je op de hoogte.
Vanaf 10 april start bij RTL4 het nieuwe 13-delige reisprogramma Boarding Now.

In elke aflevering laten we 3 testteams met dezelfde vlucht vertrekken naar een bestemming binnen- of buiten Europa. Door de ogen van deze heel uiteenlopende reizigers en hun ervaringen willen we de bestemmingen vanuit heel verschillende gezichtspunten laten zien.

Voor dit programma zijn ze op zoek naar mensen die helemaal gek zijn van, familie/vrienden hebben in, studeren in, voor werk gaan naar, een liefje hebben in....Kaapstad, Stockholm, Istanbul, Sevilla, Berlijn, New York, Genua, Madrid, Riga, Nice, Palma de Mallorca of Napels.

Mocht je een goed verhaal hebben en met ons op stap willen, dan kun je gratis 4 dagen naar de stad waar jij een bijzondere band mee hebt. Mail dan naar de redactie!
jeanique.d.ridder@idtv.nl of esther.knibbe@idtv.nl